Ustna higiena

V ambulanti za ustno higieno zagotavljamo dentalno zdravljenje po visokih evropskih standardih. S preventivo ohranjamo vaše zobe zdrave, preprečujemo in zaviramo razvoj parodontalne bolezni ter skrbimo za estetiko zob s poliranjem in peskanjem. Na pregledu vam pokažemo pravilno uporabo vseh pripomočkov, ki spadajo k popolni ustni negi, da lahko za svoje zobe poskrbite tudi sami.

Naročite se na pregled

Oddajte povpraševanje za pregled v ambulanti za ustno higieno.

  Poleg zobozdravnika vam omogočimo tudi sodelovanje s specialistom parodontologom, kar omogoča natančno spremljanje bolezni obzobnih tkiv in njihovo uspešno zdravljenje. Zobozdravnik oceni vašo stopnjo obolenja obzobnih tkiv, ultrazvočno očisti mehke in trde zobne obloge ter opravi poliranje oz. peskanje zobnih površin. Pri pacientih s parodontalno boleznijo se opravi tudi globinsko čiščenje obzobnih žepov oz. luščenje in glajenje zobnih korenin. Preventivno se lahko zaščiti zobe s fluoriranjem, s čimer se zavre potek bolezni dlesni in obzobnih tkiv ter nastanek kariesa.

  Z rednimi obiski pri nas in upoštevanjem individualnih nasvetov za pravilno ustno higieno bomo skupaj sodelovali pri tem, da boste bleščeč nasmeh ohranjali vse življenje.

  Ustna higiena obsega različne faze: 

  • Parodontalni zapis oziroma meritev globine obzobnih žepov vsakega zoba na več mestih. 
  • Oralnohigienska faza s pomočjo ultrazvočnega čistilca. 
  • Luščenje in glajenje korenin v primeru poglobljenih obzobnih žepov na globino 5 milimetrov ali več. 
  • Kontrolni parodontalni zapis sledi 5 do 6 tednov po opravljenem tretmaju. 

  Ustni higienik omogoča:

  • beljenje zob z metodo OPALESCENCE, 
  • umestitev SWAROVSKI kristalčka.

  Pričakujejo vas

  Jože Košica
  Jože Košica
  Diplomirani ustni higienik

  PREGLED

  Opis pregleda

  Z ultrazvočnim instrumentom odstranimo vse trde in mehke zobne obloge, odstranimo zabarvanja in spoliramo vse zobne površine. Poučimo vas o primerni ustni higieni.

  Priprava na pregled

  Pred pregledom priporočamo, da poskrbite za dobro ustno higieno. S tem si zagotovite boljši rezultat preventivnega pregleda.

  Potek pregleda

  Pregled zob in poseg profesionalne ustne higiene traja približno 45–60 minut in je neboleč.