Tirološka ambulanta

V tirološki ambulanti obravnavamo bolnike z obolenji ščitnice in obščitnic. Pregled obsega proučitev medicinske dokumentacije, natančen pogovor o preteklih boleznih in trenutnih težavah ter klinični pregled.

Specialist tirolog z ultrazvočno preiskavo opravi pregled velikosti ščitnice, s čimer ugotovi morebitne gomoljaste spremembe v ščitnici ter strukturo in lego ščitnice. Opravi se laboratorijska preiskava krvi za določitev nivoja TSH, po potrebi pa se določi še nivo ščitničnih hormonov. Specialist napiše izvid z mnenjem o potrebnih dodatnih diagnostičnih postopkih oziroma zdravljenju bolezni.

Ob določenih spremembah specialist lahko svetuje tudi operativni poseg na ščitnici ali druge ukrepe, npr. radiojodno terapijo.

Naročite se na pregled

Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na želeni termin. V prvem koraku izberete storitev, v naslednjem pa izberete datum in uro. Z oddajo svojih podatkov v zadnjem koraku potrdite naročilo na izbrani termin.

Program Pravočasno

Vsem uporabnikom programa Pravočasno pripada NEOMEJENO število obiskov tirološke ambulante v primeru težav.

Vpišete se lahko hitro in enostavno, ugodnosti pa koristite že ob prvem specialističnem pregledu.

Za pogovor z našimi svetovalci nas lahko pokličete na 01 436 82 17 ali pa nam pišete na pravocasno@zzzdravje.si.

Pričakujejo vas

doc. dr. Edo Pirnat, dr. med.
Specialist interne in nuklearne medicine

PREGLED

Opis pregleda

Pregled obsega preučitev medicinske dokumentacije, natančen pogovor o dosedanjih boleznih in trenutnih težavah ter klinični pregled. Specialist tirolog z ultrazvočno preiskavo opravi pregled velikosti ščitnice, morebitnih gomoljastih sprememb v ščitnici ter strukturo in lego ščitnice.

 

Priprava na pregled

Ni posebnih priprav. 

Potek pregleda

Pregled je neboleč in običajno traja med 10 in 20 minut.