Nevrokirurška ambulanta

V nevrokirurški ambulanti Zdravstvenega zavoda Zdravje obravnavamo benigna in maligna tumorska obolenja možganov, hrbtenjače in perifernih živcev. Pregled se navadno opravi zaradi dodatne diagnostike ali priporočil glede nadaljnjega zdravljenja. Pregled opravi nevrokirurg, nato sledi zdravljenje, ki je lahko konzervativno z različnimi oblikami fizikalne terapije ali operativno.

Najpogosteje nas pacienti obiščejo zaradi:

  • bolečin v predelu hrbtenice (stenoze, hernije medvretenčnih diskov), ki povzročajo bolečine v križu in nogah (lumboishialgija), ali bolečine v vratu in vzdolž zgornjih okončin,
  • bolečin, ki so posledica utesnitve perifernih živcev (sindrom karpalnega in kubitalnega kanala).
  • žilno-možganskih bolezni (anevrizme, kavernomi itd.),
  • tumorjev možganov in hrbtenjače,
  • različnih stanj po poškodbi glave ali hrbtenjače.

Pacienti s seboj prinesejo CD globinskega slikanja glave ali hrbteničnega kanala (MRI in/ali CT), pri diagnostiki težav s perifernim živčevjem pa je najpogosteje potreben EMG in UZ. Če posnetkov še nimate, vam bo ustrezno diagnostično pot svetoval naš nevrokirurg.

Naročite se na pregled

Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na želeni termin. V prvem koraku izberete storitev, v naslednjem pa izberete datum in uro. Z oddajo svojih podatkov v zadnjem koraku potrdite naročilo na izbrani termin.

Pričakujejo vas

avatar
Dr. Barbara Urška Rejec Smrke, dr. med.
Specialistka nevrokirurgije