Klinična genetika

Zdravstveni zavod Zdravje v sodelovanju z vodilnim evropskim ponudnikom genskih testov GenePlanet nudi različna genetska testiranja.

Rezultate genetskega testiranja vam bo predstavil ustrezen specialist in vam na vašo željo izdal tudi personalizirana priporočila za izboljšanje zdravstvenega stanja in življenjskega sloga. Izbrani test lahko opravite v našem medicinskem centru, mi pa ga pošljemo na ustrezno analizo.

S testi DNA podjetja GenePlanet boste pridobili celovit vpogled v svoj življenjski slog in izvedeli, kako se vaše telo odziva na stres, kako presnavljate kofein, kateri tip prehrane je za vas najprimernejši in še marsikaj drugega. Testi DNA vam lahko povedo nešteto stvari, ki jih o sebi in o svojem telesu še niste vedeli. S pomočjo informacij o delovanju in potrebah svojega telesa lahko prilagodite prehrano, telesno aktivnost in druge vidike življenjskega sloga na način, da bodo kar najbolj podpirali vaše dolgoročno zdravje in dobro počutje.

Naročite se na pregled

Oddajte povpraševanje za posvet.

  Strokovnjaki s področja zdravstva, športa in prehrane glede na vaš genetski zapis pripravijo smernice za optimalen vnos hranil, ki jih vaš organizem najbolj potrebuje. Ker analiziramo 100 odstotkov vaše DNA, dobite več analiz, bolj podroben vpogled v svoj genom in z napredkom znanosti vedno nove informacije.

  Različni tipi genskih testiranj:

  MY HEALTH DNA

  Vključuje 15 analiz, ki določajo vaša tveganja za razvoj desetih najpogostejših vrst raka in pojavnost določenih kroničnih bolezni oz. okužb, kot so covid-19, norovirusi in malarija. Na podlagi rezultatov tega testa lahko zmanjšate tveganja za razvoj bolezni.

  Zajema:

  • tveganje za raka (PRS),
  • imunski sistem.

  Cena: 199,00 evrov

  MY LIFESTYLE DNA

  Vključuje več kot 70 analiz, na podlagi katerih vam strokovnjaki svetujejo glede ključnih področij vašega življenja, kot so delo, šport, prehrana, obvladovanje stresa in spanje. Svetovali vam bomo pri tem, koliko spanja potrebuje vaše telo, katere športne aktivnosti najbolj ustrezajo vašemu organizmu ter kako lahko okrepite svoj imunski sistem, da bi preprečili okužbe in druga obolenja.

  Zajema:

  • prehrano in težo,
  • šport in rekreacijo,
  • telo in um.

  Cena: 199,00 evrov

  PREMIUM DNA

  Odklenite svoj celoten genom in odkrijte, kako lahko najbolje poskrbite za svoje zdravje.

  DNA Premium = DNA My Health + DNA Lifestyle. 

  Zajema:

  • telo in um,
  • prehrano in težo,
  • šport in rekreacijo,
  • tveganje za raka (PRS),
  • imunski sistem.

  Cena: 299,00 EUR

  CANCER SCREEN DNA

  Cancer screen DNA je enostaven in zanesljiv genetski test, s katerim se določi tveganje za razvoj dednega raka. Pri tem DNA izoliramo iz celic ustne sluznice.

  Test lahko opravite v našem medicinskem centru, v okviru ONKOLOŠKE AMBULANTE, ki jo v Zdravstvenem zavodu Zdravje izvaja priznana strokovnjakinja na področju onkologije, prof. dr. Tanja Čufer, dr.med.

  Rezultati

  Rezultati testa Cancer Screen so vam na voljo v štirih tednih po odvzemu vzorca. Ker s testom Cancer Screen testiramo genetske mutacije, ki so prisotne v vsaki celici našega telesa (mutacija zarodne linije), je test dovolj opraviti enkrat v življenju. Ko so rezultati na voljo, vas o tem obvesti naša specialistka onkologije, prof. dr. Tanja Čufer, dr. med. 

  Komu je test namenjen?

  Cancer Screen je primeren za vse, ki želijo pravočasno ukrepati in poskrbeti za svoje zdravje, predvsem pa za posameznike, ki: 

  • imajo v družini prisotna rakava obolenja;
  • imajo v družini potrjeno patogeno mutacijo in
  • so iz etničnih skupin, ki imajo večjo verjetnost, da so nosilci patogene mutacije (npr. Aškenazi Judje).

  Cenik

  Specialistični pregled  z drugim mnenjem
  Klinični pregled, pregled dokumentacije, posvet in pisno ekspertno mnenje specialista

  100,00 €

  Dopolnilno drugo mnenje
  pregled dodatne dokumentacije, posvet in dopolnilno pisno mnenje specialista

  65,00 €

  Drugo mnenje  na osnovi teleposveta
  pregled dokumentacije, teleposvet, pisno ekspertno mnenje specialista

  65,00 €

  Svetovanje CancerScreen/My Health
  pregled izvidov genetskega testiranja, posvet in svetovanje

  65,00 €

  Pregled dokumentacije in svetovanje cepilne sheme
  (cepljenje se obračuna posebej)

  65,00 €