Kardiološka ambulanta

Bolezni srca in ožilja so vodilni vzrok smrti po svetu in tudi Slovenija ni izjema. V Zdravstvenem zavodu Zdravje zato lahko opravite oceno stanja srčno-žilnega sistema in oceno tveganja za nastanek srčno-žilne bolezni pri kardiologu internistu. Po potrebi vas bo napotil na dodatne preiskave ter vam predal navodila glede zdravljenja srčno-žilne bolezni in krvnega pritiska. V ambulanti našega zdravstvenega centra vam omogočimo celotno diagnostiko, ki vsebuje tudi preventivno preiskavo obremenitve srca (cikloergometrijo) in funkcijski pregled delovanja srčne mišice in zaklopk (ultrazvok srca). Le s pravočasnim odkrivanjem povečanega tveganja za razvoj srčno-žilnih bolezni, zdravim načinom življenja in pravilnim zdravljenjem z zdravili se lahko razvoj bolezni uspešno zaustavi.

Naročite se na pregled

Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na želeni termin. V prvem koraku izberete storitev, v naslednjem pa izberete datum in uro. Z oddajo svojih podatkov v zadnjem koraku potrdite naročilo na izbrani termin.

POZOR: v kolikor bi želeli opraviti več storitev na isti termin, nam le-to sporočite v polju ‘Dodatno’. Doplačilo za storitve boste opravili na recepciji.

Pridobite oceno telesne zmogljivosti:

Z obremenitvenim testom ocenimo funkcionalno telesno zmogljivost, porabo kisika v srčni mišici in njeno prekrvavitev, pomaga pa nam tudi pri prepoznavanju morebitne koronarne bolezni. Skupaj z bolnikom glede na njegove rezultate načrtujemo terapijo in telesno aktivnost. Test se izvaja pri bolnikih z motnjami srčnega ritma, pri nekaterih bolnikih z boleznimi srčnih zaklopk in za določanje telesne zmogljivosti zdravih oseb.

Pridružite se programu Pravočasno! Če ste v program Pravočasno že vključeni, lahko kardiološki pregled, UZ srca in obremenitveno testiranje opravite brez doplačila. 

Pričakuje vas

dr. Danijela Vasić, dr. med.
specialistka interne medicine
dr. Mirjana Sredojević, dr. med.
specialsitka kardiologije in vaskularne medicine

PREGLED

Opis pregleda

Obremenitveno testiranje je ena najpomembnejših preiskav v kardiologiji. Preiskava je zelo razširjena, preizkušena, varna, lahko dostopna in izvedljiva.

Priprava na pregled

Prosimo vas, da se dan pred testom izogibate težkim fizičnim naporom. Za preiskavo potrebujete udobno obleko in primerno obutev (majica s kratkimi rokavi, športne copate).
 
 

Potek pregleda

Najpogosteje se uporablja obremenitveno testiranje na sobnem kolesu ali tekočem traku.

Spoštovani, 

obveščamo vas, da RTG danes, 27.2.2024 izjemoma NE obratuje.


Za morebitne nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo.
Hvala za razumevanje in lep pozdrav,
Zdravstveni zavod Zdravje

Spoštovani, 

obveščamo vas, da RTG v ponedeljek, 29.1.2024 NE dela.


Za morebitne nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo.
Hvala za razumevanje in lep pozdrav,
Zdravstveni zavod Zdravje