Ambulanta za zdravljenje s kanabinoidi

Konopljina smola je glavni vir kanabinoidov, ki se v Sloveniji v medicini uporabljajo že od leta 2014. V uradni medicini se kanabinoidi predpisujejo kot dodatna terapija, ki izboljšuje učinkovitost konvencionalnih zdravil. 

Ambulantno pomoč nudimo v sodelovanju z vodilno ustanovo, specializirano za medicinsko uporabo kanabinoidov, Mednarodnim inštitutom za kanabinoide ICANNA, ki v Kanabinoidni kliniki združuje akademski konzilij. Konzilij po potrebi sodeluje tudi s specialisti iz tujine, ki so dejavni pri obravnavi bolečine, paliativi, nevrologiji in preventivi.

ikona

Komu je terapija namenjena?

Pozitivne učinkovine konoplje predstavljajo pomembno dopolnilo k obstoječemu naboru klasičnih zdravil in povečajo možnost za optimalno obravnavo simptomov. Obravnava s kanabinoidi je individualna, saj med bolniki obstaja velika individualna razlika v biološki uporabnosti in optimalnem odmerku, ki pripomore k izboljšanju bolezni.

Posameznemu bolniku prilagojen individualni odmerek določimo s postopnim višanjem količine kanabinoidov do želenega učinka (titracija). Optimalni odmerek je tisti, pri katerem so neželeni učinki še sprejemljivi, ne motijo dnevne aktivnosti, objektivni in subjektivni pokazatelji učinkovitosti terapije pa so pozitivni. Ves čas terapije je potreben zdravniški nadzor, ki preverja učinkovitost terapije, možne neželene učinke in sam potek bolezni. 

ikona

Svetovanje

Namenjeno je pacientom s težjimi ali kroničnimi boleznimi (rakava obolenja, kronične bolečine, revmatoidna obolenja, nevrološka obolenja, imunska obolenja itd.), ki bi želeli dopolniti konvencionalno zdravljenje s kanabinoidno terapijo ali pa bi kanabinoide uporabljali preventivno.

Vse več je namreč pacientov, ki v sodobnem tempu življenja potrebujejo podporo pri veliki količini stresa, nespečnosti, izgorelosti, velikih psihofizičnih naporih, krepitvi imunosti in podobno.

ikona

Način naročanja:

Naročanje poteka pisno, na podlagi medicinske dokumentacije in po potrebi preko videopovezave ali telefona.

Pacient prejme informacije v zvezi z:

  • ustrezno kombinacijo kanabinoidov in njihovim doziranjem,
  • vplivom CBD in drugih kanabinoidov na doziranje drugih zdravil (ang. drug-drug interaction), ki so informacija za lečečega zdravnika,
  • indikacijami in kontraindikacijami glede na klinično sliko pacienta.

Naslovi za vprašanja in pošiljanje zdravstvene dokumentacije:

  • ELEKTRONSKI NASLOV za pošiljanje vprašanj in skenirane zdravstvene dokumentacije: kanabinoidna.ambulanta@zzzdravje.si
  • POŠTNI NASLOV za pošiljanje vprašanj in zdravstvene dokumentacije: Zdravstveni zavod Zdravje, Vilharjev podhod 1, 1000 Ljubljana, s pripisom: Ambulanta za zdravljenje s kanabinoidi
ikona

Način plačila

Po prejetem vprašanju ali prejeti medicinski dokumentaciji boste prejeli odgovor, ali ste primeren kandidat za zdravljenje s kanabinoidno terapijo. Če bodo strokovnjaki odločili, da ste primeren kandidat, vam bomo poslali ponudbo in nato račun v skladu z veljavnim cenikom.

Pričakujejo vas

doc. dr. Tanja Bagar
doc. dr. Tanja Bagar
Mikrobiologinja

Pomembni dokumenti