Ambulanta za intravenozno infuzijo vitaminov

INTRAVENOZNA INFUZIJA NUTRIENTOV

Pri intravenozni terapiji se v telo vnese infuzijo nutrientov, ki pripomorejo k boljšemu imunskemu sistemu in hitrejši regeneraciji organizma. Takšna terapija omogoča, da so hranila, ki jih vnesemo v telo, maksimalno izkoriščena, kar pri peroralni uporabi ni mogoče doseči. 

Vitamini pomagajo pri ohranjanju celovitosti organizma in telesnih funkcij. Posledice pomanjkanja vitaminov so slabo počutje, utrujenost, izčrpanost, celo izgorelost. Vse našteto lahko poleg drugih dejavnikov vodi v nastanek številnih bolezni. Intravenozna terapija je zato koristna za vse, ki imajo oslabljen imunski sistem, so utrujeni, izčrpani in izgoreli, pod kroničnim stresom, se soočajo s težavami pri spanju, priporočljiva je po daljših fizičnih naporih ali pa jo priporočamo kot preventivo pred sezonskimi viroznimi obolenji. V našem centru vam na osnovi zdravniškega posveta in laboratorijske analize določimo primerno terapijo. 

Naročite se na pregled

Oddajte povpraševanje za pregled v ambulanti za intravenozno infuzijo vitaminov.

  ikona

  Pred vsako intravenozno aplikacijo vas bo v ambulanti pregledal zdravnik in se z vami pogovoril o težavah, željah in dosedanjih boleznih. Pregledal bo tudi vašo krvno sliko in na podlagi vseh informacij določil najustreznejšo terapijo za vas.

  Pred terapijo je – za lažjo določitev recepture intravenozne terapije – treba opraviti določene laboratorijske preiskave. V primeru pridruženih bolezni je priporočljivo, da pacient na posvet prinese tudi vse pridobljene izvide. Po določitvi kliničnega stanja in laboratorijskih preiskavah zdravnik določi primernost intravenoznega zdravljenja.

  ikona

  Laboratorijske preiskave (opravite jih na tešče):

  • Hemogram,
  • Elektroliti (kalij, natrij, klorid, kalcij, Fe, Mg),
  • Kreatinin,
  • Sečnina,
  • Glukoza.
  ikona

  Kako poteka IV terapija?

  Medicinska sestra vam v veno vstavi manjši intravenozni kanal, preko katerega infuzija počasi teče v veno. V tem času pacient leži. Neželeni učinki so zelo redki, saj so skoraj vse sestavine, ki jih apliciramo, sestavni del našega telesa. Še najpogosteje se pojavi lokalno draženje vene. V redkih primerih lahko pride do vročice in zardevanja (učinek magnezija) ter okusa vitaminov kmalu po prejemu infuzije.

  ikona

  Pozor!

  Intravenozna terapija ni primerna za bolnike s kronično ledvično boleznijo in za tiste, ki imajo znano preobčutljivost na snovi v infuziji. Ostali kronični bolniki in nosečnice pa potrebujejo posvet z zdravnikom, ki bo presodil primernost terapije.

  Pomembni dokumenti