Ginekološka ambulanta

V ginekološki ambulanti Zdravstvenega centra Zdravje s preventivnim pregledom odkrivamo (pred)rakave spremembe na materničnem vratu ali druge bolezni rodil. Pregled lahko vključuje tudi svetovanje o menstrualnem ciklu, pripravi na nosečnost, zaščiti pred zanositvijo, varovanju pred spolno prenosljivimi boleznimi, o perimenopavzalnih težavah in o težavah z uhajanjem urina. Prav tako obravnavamo osebe z boleznimi rodil in spolovil. 

Pregled poteka tako, da ginekolog preveri nožnico in vhod v spolovilo ter z notranjim pregledom oceni maternico in jajčnike. Z zrcalom pregleda maternični vrat in odvzame bris s površine in globine materničnega vratu (PAP test). Bris pregledajo v citološkem laboratoriju, v primeru nepravilnosti pa vas pokličemo na dodatne preiskave.

Specialist napiše izvid z mnenjem o potrebnih dodatnih diagnostičnih postopkih oziroma zdravljenju bolezni. Preventivni pregled svetujemo enkrat na dve leti.

Naročite se na pregled

Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na želeni termin. V prvem koraku izberete storitev, v naslednjem pa izberete datum in uro. Z oddajo svojih podatkov v zadnjem koraku potrdite naročilo na izbrani termin.

Program PRAVOČASNO

Vsem uporabnikom programa pravočasno pripada neomejeno število pregledov v ginekološki ambulanti. Na transvaginalni ultrazvok ter odstranitev vložka pa je uporabnicam priznan popust, kot je to določeno v veljavnem ceniku.

Še niste vpisani? Nič hudega, vpišete se lahko hitro in enostavno, ugodnosti pa koristite že ob prvem specialističnem pregledu!

Pričakujejo vas

Mišo Rajić, dr. med.
Specialist ginekologije in porodništva, specialist spolne medicine

NOVO

Lasersko zdravljenje stresne urinske inkontinence - SUI

Stresna urinska inkontinenca (SUI) je pogosta težava žensk. Kaže se z nehotenim uhajanjem urina pri hoji po stopnicah, kihanju, kašljanju, teku, spolnih odnosih ali večjih fizičnih aktivnostih. Skupen imenovalec nehotenega uhajanja urina je oslabelost zapiralnega mehanizma sečnice, ki je posledica popuščanja tonusa mišice zapiralke in ostalih mišic medeničnega dna, ob porodnih poškodb, pomanjkanja ženskih spolnih hormonov in drugih degenerativnih sprememb vezivnega tkiva.

Lasersko zdravljenje nožnice po
porodu

Vaginalni porod povzroči prekomerno raztezanje nožnice. Po vaginalnem porodu se lahko pojavijo spremembe kot so občutek ohlapne oz. razširjene nožnice, občutek pritiska navzdol, manj intenziven stisk nožnice pri spolnih odnosih, slabše doživljanje spolnosti, vaginalni flatulans… ali celo blaga stresna urinska inkontinenca (uhajanje urina).
 
 

Laser nožnice za izboljšanje spolnega življenja

Zdrava in sprejemljiva spolnost daje ljudem užitek in zadovoljstvo. S starostjo, genetsko ali zaradi različnih zunanjih vplivov se zunanje spolovilo in nožnica lahko spremenita. Najpogosteje se to kaže v spremembi kože, nožnica je navzven razprta, male sramne ustnice so predolge in motijo pri športnih aktivnostih, pri spolnih odnosih, lahko je prisotna prirojena ali pridobljena slabost vezivnega tkiva.

Lasersko pomlajevanje zunanjega spolovila

S starostjo se zaradi genetike ali zaradi različnih vplivov v zunanjem okolju zunanje spolovilo in nožnica spremenita bolj ali manj intenzivno. Najpogosteje se spremembe kažejo tako, da koža postane bolj zgubana, male sramne ustnice se lahko podaljšajo in postanejo predolge in motijo pri športnih aktivnostih, pri spolnih odnosih, nožnica se razpira in zija. Najnovejša neinvazivna terapija z laserjem se je do sedaj izkazala za varno, enostavno in učinkovito metodo za pomlajevanje zunanjega spolovila.

Sindrom ohlapne nožnice

O sindromu ohlapne nožnice govorimo kadar ima ženska občutek široke nožnice, da je nožnica znižana, da se ne stisne dovolj med spolnim odnosom, da je razprta navzven. Ženske imajo lahko občutek, da je v nožnici zrak, lahko tudi med spolnim odnosom. Sindrom ohlapne nožnice je posledica različnih vplivov na steno nožnice. NajpogostejšI vzroki so prekomerno raztezanje nožnice ob porodu, prirojena slabost vezivnega tkiva in procesi staranja.

Laserko zdravljenje suhe nožnice

Atrofija nožnice je stanje, ki je najpogosteje povezano s pomanjkanjem hormonov, torej z menopavzo. Sama stena nožnice izgublja prekrvavitev in s tem vlažnost. Nagubanost praktično izgine. Občutek suhe nožnice je za žensko lahko zelo neprijeten že v vsakdanjem življenju, pri sedenju in hoji. Pekoč občutek pa je zlasti moteč pri spolnosti. Bolnice težavo rešujejo predvsem z izogibanjem odnosom ali z uporabo lubrikantov ali lokalnim hormonskim zdravljenjem. Nič od tega pa ni dolgoročna rešitev.

Lasersko zdravljenje kožnih izrastkov

Kožni izrastki se lahko odstranjujejo kirurško z nožem in šivanjem ali z elektrokoagulacijo. Lasersko odstranjevanje izrastkov je manj invazivna metoda od prej omenjenih tehnik in manj poškoduje zdravo tkivo kože. Metoda se je izkazala kot varna, enostavna in učinkovita.

Spoštovani, 

obveščamo vas, da RTG danes, 27.2.2024 izjemoma NE obratuje.


Za morebitne nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo.
Hvala za razumevanje in lep pozdrav,
Zdravstveni zavod Zdravje

Spoštovani, 

obveščamo vas, da RTG v ponedeljek, 29.1.2024 NE dela.


Za morebitne nevšečnosti se vam iskreno opravičujemo.
Hvala za razumevanje in lep pozdrav,
Zdravstveni zavod Zdravje