Naj ne bo bolezen edini razlog, da poskrbite za svoje zdravje

Sodobna medicina je bila v svoji osnovi pred dvema stoletjema zasnovana za obravnavo nenadnih akutnih bolezni in je bila na tem področju izredno uspešna. V zadnjih desetletjih pa se je marsikaj spremenilo.

Sedaj živimo v svetu ekstremov. Na eni strani imamo izobilje energetsko bogate hrane, ki pripelje do težav s prekomerno telesno težo – glavnim dejavnikom tveganja za nastanek sodobnih bolezni.

Na drugi strani pa kronične bolezni skupaj s pomanjkanjem telesne aktivnosti povzročajo počasno a vztrajno izgubljanje mišične mase, ki je eden izmed glavnih dejavnikov za kakovost življenja. Vse bolj jasno je, da bomo morali za kvalitetnejše in daljše življenje nekaj spremeniti v našem življenjskem slogu.

Prav zato v Zdravstvenem zavodu Zdravje spodbujamo celostni pristop k preventivi, diagnozi in obravnavi. Pomagamo vam, da se naučite vplivati na dejavnike vašega življenjskega sloga in s tem zmanjšate možnost nastanka bolezni ali ugodno vplivate na njen potek, če je že izražena.

 OBIŠČITE AMBULANTO ZA ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG

Zdrav življenjski slog
S pomočjo informacij o delovanju in potrebah svojega telesa lahko prilagodite prehrano, telesno aktivnost in druge vidike življenjskega sloga na način, da bodo kar najbolje podpirali vaše dolgoročno zdravje in dobro počutje

Prednosti klinične genetike

Zdravstveni zavod Zdravje v sodelovanju z vodilnim evropskim ponudnikom genskih testov nudi tudi različna genska testiranja. Z DNA testi boste pridobili celovit vpogled v svoj življenjski slog in izvedeli, kako se vaše telo odziva na stres, kako presnavljate kofein, kateri tip prehrane je za vas najprimernejši in še marsikaj drugega.

Testi DNA vam lahko povedo nešteto stvari, ki jih o sebi in o svojem telesu še niste vedeli!

Razkrijejo vaše genetske predispozicije za široko paleto dejavnikov, ki lahko odločilno vplivajo na kakovost vašega življenja.

S pomočjo informacij o delovanju in potrebah svojega telesa lahko prilagodite prehrano, telesno aktivnost in druge vidike življenjskega sloga na način, da bodo kar najbolje podpirali vaše dolgoročno zdravje in dobro počutje.

→ GENSKI TESTI, KI JIH OPRAVLJAMO V ZDRAVSTVENEM ZAVODU ZDRAVJE